Tuesday, September 21, 2010

comic~ First trial


p/s: Analogikan sawah sebagai hati, tempat menyemai segala benih mahmudah mahupun benih mazmumah..
Maksud hadith Nabi Sallallahu Alaihi Wassalam:
Sesungguhnya di dalam diri manusia itu ada seketul daging. Apabila daging itu baik, maka baiklah seluruh anggota. Dan apabila daging itu rosak, maka rosaklah seluruh anggota, ketahuilah itulah hati.”
Hadith riwayat Imam Bukhari dan Imam Muslim.


15 comments:

lyana_zaid said...

lukis sndiri eh...bgus ni..ader pengisian..anyway nice try~~

Imran Mohd said...

tgh bereksperimen lg dgn adobe

~sila berikan kutukan membina.. huhu

lyana_zaid said...

xpe yg pnting ade msg yg nk dismpaikan..
practice and practice..
practice make perfect^^

Imran Mohd said...

aiwah.. praktice make perfect,, =)

Anonymous said...

praktice?wrong spelling..
should be practice.haha..

mcm knal je style latest post comic ni, copy skill blog spe nih?heheh

buat comic pic orang xde muka, bentuk je, bulat ke, petak ke, comel sket. =p

-mujahid-

Anonymous said...

pic x de muka da ad orng bt..

pic idung kembang style terbaru, hehe


-perantau

Anonymous said...

sapa2 tau mcm mn nak bg pic besar sikit bila upload?

Anonymous said...

perantau tau.

Anonymous said...

nak buat jugaklah..macam betlah..nanti tolong komen eh.tp jangan gelak sebab aku xpandai melukis=)hahah

-inniakhofullah

Anonymous said...

sila2..

seronok!

-perantau

Syahir said...

Akhirnye~ berjaye dilaksanakan...
Terbaek...

Anonymous said...

alhamdulillah.. memng lama da teringin..

tp x setnding la dengn pakar photoshop mcm ko..

-perantau

Haryz Khairuddin said...

analogi yg sangat berkesan. semoga ramai yg mendapat manfaat dari komik ni.. ;)

Imran Mohd said...

ameen..

raybanoutlet001 said...

jordan shoes
jordan shoes
ralph lauren outlet
armani exchange
ugg outlet
nike outlet
gucci sito ufficiale
polo ralph lauren
kobe 9
ugg boots